Utrecht-trainer Hake verwacht dat Anderlecht-target Kerk club verlaat

Utrecht-trainer Hake verwacht dat Anderlecht-target Kerk club verlaat

12-07-2021 21:55

RSC Anderlecht hoopt Gyrano Kerk in huis te halen. Momenteel speelt de aanvaller nog bij FC Utrecht. Daar verwacht de trainer van Kerk, René Hake, dat de speler de Nederlandse club deze zomer zal verlaten.

In 2012 kwam Kerk bij Utrecht terecht. Twee jaar later debuteerde hij in de hoofdmacht. Na een verhuurperiode aan Helmond Sport werd Kerk een vaste basisspeler bij de Eredivisie-club. Hij speelde er destijds Richairo Živković, die we nog kennen van zijn periode bij KV Oostende, uit de ploeg.

De voorbije maanden kon Kerk op de nodige interesse rekenen. Anderlecht meldde zich al officieel bij Utrecht. De Nederlanders verwezen evenwel een bod van paars-wit naar de vuilbak. Utrecht is bereid de aanvaller te verkopen, maar enkel tegen de juiste prijs.

Hake houdt er ondertussen wel al rekening mee dat Kerk Utrecht in de komende weken gaat verlaten. "Er moet een moment komen waarop je een transfer gaat maken en misschien is dit inderdaad voor hem het juiste. Het is uiteindelijk aan hem om dat af te dwingen", stelt de trainer bij Het Algemeen Dagblad. In de voorbereiding kreeg Moussa Sylla al de nodige kansen als rechtsbuiten, de plaats waar Kerk normaal speelt.

Het is nog niet duidelijk of Anderlecht een nieuw bod op Kerk zal uitbrengen. Volgens de Nederlandse krant is er momenteel een transferspel tussen Anderlecht en Utrecht gaande. Beide partijen hopen dat de ander water bij de wijn doet voor de speler die in 173 optredens voor Utrecht 42 doelpunten maakte en 43 assists gaf.