JPL-seizoen begint zonder Alen, scheidsrechter slaagt niet op fysieke proeven

JPL-seizoen begint zonder Alen, scheidsrechter slaagt niet op fysieke proeven

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 21:00ma 12-07-2021 om 21:00

Dra begint het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League, maar dat zal zonder Wesley Alen zijn. De scheidsrechter slaagde niet op zijn fysieke proeven. Ook assistent-scheidsrechter Raf Eerdekens moet op herkansing.

De Rode Duivels zitten niet meer in Tubize. In het bastion van de Belgische voetbalbond hebben de scheidsrechters en hun assistenten ondertussen hun intrek genomen. In Tubize worden ze klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Dat gebeurt onder leiding van het Professional Refereeing Departement.

Maandag kwamen de scheidsrechters en hun assistenten samen. Meteen stonden de theoretische en fysieke testen op het programma. 'Alle aanwezige (assistent-)scheidsrechters zijn geslaagd voor het theoretische deel', laat de KBVB weten.

Niet iedereen wist de fysieke testen met succes af te leggen. Jupiler Pro League-scheidsrechter Alen en 1B-assistent Eerdekens faalden. Het nieuwe seizoen zal zonder de twee aanvatten.

'De twee officials krijgen de mogelijkheid om hun testen opnieuw af te leggen op 24 augustus. We willen benadrukken dat scheidsrechters voor beide testen (zowel theoretische als fysieke) moeten slagen om actief te mogen zijn in ons professionele voetbal', laat de Belgische voetbalbond weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws