OFFICIEEL: Niet Club Brugge, maar wel Celtic haalt Abada in huis

OFFICIEEL: Niet Club Brugge, maar wel Celtic haalt Abada in huis

12-07-2021 20:30 Laatste update: 14-07-2021 23:47
5

Over enkele dagen staat de Supercup tussen KRC Genk en Club Brugge op het programma. En bij de landskampioen wachten ze nog steeds op de eerste zomeraanwinst. Al melden verschillende Israëlische bronnen wel dat Club geïnteresseerd zou zijn in Liel Abada.

Abada is een Israëliër van 19 jaar die in zijn thuisland wordt aanzien als groot talent. Hij is een flankaanvaller met een neus voor doelpunten. Zo maakte hij in de afgelopen twee seizoenen maar liefst twintig doelpunten voor Maccabi Petach Tikva. Daarnaast gaf hij ook nog eens tien assists. Daarmee had hij een groot aandeel in de promotie van de club naar het hoogste niveau. 

Blauw-Zwart is echter niet de enige gegadigde. Zo zou er ook interesse zijn uit Frankrijk en Griekenland voor de jongeling. Onder meer Olympiakos Piraeus toont concrete interesse. 

Update: Niet Club Brugge, maar wel Celtic is de nieuwe club van Abada. Beide clubs strijden wel vaker voor dezelfde spelers, maar nu gaat Celtic met Abada aan de haal. Hij heeft zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de Schotse topclub.