Atlético slaat miljoenenslag: Copa America-winnaar wordt ploegmaat van Carrasco

Atlético slaat miljoenenslag: Copa America-winnaar wordt ploegmaat van Carrasco

12-07-2021 19:45 Laatste update: 19:56
2

Rodrigo de Paul gaat bij Atlético Madrid spelen. De Argentijnse middenvelder komt voor 35 miljoen euro over van Udinese en heeft voor vijf seizoenen getekend in het Wanda Metropolitano. Hij wordt ploeggenoot van Rode Duivel Yannick Carrasco.

Zondagnacht speelde de spelmaker nog mee in de finale van de Copa América tussen Argentinië en Brazilië en zag hij hoe Ángel di Maria die eindstrijd in zijn voordeel besliste. Ruim een dag later is het weer feest in huize De Paul: Atlético maakt bekend dat het de spelmaker overneemt van Udinese en voor vijf jaar vast heeft gelegd.

Op de website van zijn nieuwe club spreekt hij over zijn blijdschap. "Ik ga naar de kampioen van de Liga en ik weet dat dat verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Dit is een geweldige stap voor mij, zeker nadat ik de Copa heb gewonnen. Dit voldoet aan alle verwachtingen. Ik ken het gepassioneerde voetbal van de club."

De afgelopen vijf seizoenen was de middenvelder uit Sarandí één van de beste spelers bij Udinese. Hij maakte als middenvelder 33 doelpunten in die periode en was onbetwist basisspeler. In Friuli speelde hij samen met Bram Nuytinck (ex - RSC Anderlecht). Het binnenhalen van De Paul is de eerste grote transfer voor Atlético deze zomer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie