'Engelsen vrezen voor WK-bid: familie van spelers geterroriseerd rond Wembley'

'Engelsen vrezen voor WK-bid: familie van spelers geterroriseerd rond Wembley'

12-07-2021 19:15
2

De EK-finale tussen Engeland en Italië van zondagavond werd ontsierd door rellen en onrust buiten Wembley. The Daily Telegraph komt met details over de problemen waar ook gasten van spelers mee te maken kregen.

Engeland en Ierland willen in 2030 samen het WK organiseren, maar de krant schrijft dat dat plan nu in gevaar komt. Men vreest dat de rellen rond Wembley van zondagavond ervoor zorgen dat de kansen op een toewijzing enorm zijn afgenomen. Op de hoofdtribune van het Londense stadion was immers veel te merken van de problemen.

Zo zou familie van Engelse spelers doodsbang zijn geweest en hebben moeten rennen om aan hooligans te ontkomen die geen kaarten voor de wedstrijd hadden. Daarnaast probeerden bendes om tickets te stelen van specifieke familieleden en kwamen sommigen er in het stadion achter dat anderen al op hun plek zaten. Zo zou de zoon van Roberto Mancini, de Italiaanse bondscoach, op de trap hebben moeten zitten.

In de finale won Italië na strafschoppen van Engeland. Luke Shaw zorgde voor een vroege explosie van vreugde aan Engelse zijde door de 1-0 binnen te hameren, maar na de goal van Leonardo Bonucci in de tweede helft lieten de Azzurri het zonder al te veel problemen aankomen op strafschoppen. Daarin groeide Gigi Donnarumma uit tot de held.