UPDATE: 'Handblessure Bornauw hoeft geen rem te zetten op eventuele transfer'

UPDATE: 'Handblessure Bornauw hoeft geen rem te zetten op eventuele transfer'

12-07-2021 18:45 Laatste update: 13-07-2021 23:05

FC Keulen heeft slecht nieuws gedeeld over Sebastiaan Bornauw. Uit een scan is gebleken dat hij zijn hand heeft gebroken. Dat gebeurde in een oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg. 

Bornauw wordt op dinsdag al gespalkt en kan over enkele dagen al terug beginnen met trainen. De vraag is wel of Bornauw het seizoen wel bij FC Keulen gaat aanvatten. Hij geniet onder meer interesse van Wolfsburg, maar zijn club houdt het been momenteel stijf.

Bij een eventueel vertrek van Bornauw gaat FC Keulen zijn heil opnieuw in België zoeken. Arthur Théate zou namelijk hoog op het lijstje staan. In Duitsland begint het seizoen drie weken later dan in België. FC Keulen begint pas op 15 augustus aan het nieuwe seizoen tegen Hertha BSC.

Update 13/7: Volgens het Duitse Express hoeft Bornauw niet te vrezen voor nadelige gevolgen van zijn blessure. Onze landgenoot zal weliswaar even met een gespalkt hand moeten trainen, maar dat zou zijn prestaties niet te hard mogen beïnvloeden. Zo komt er op dat vlak geen kink in de kabel in een mogelijke transfer naar VFL Wolfsburg. Of die deal ook werkelijk rond geraakt, is echter nog zeer de vraag. Voorlopig is het water tussen beide partijen nog veel te diep.