Haaland neemt ex-ploegmaat in bescherming: Geen woorden voor

Haaland neemt ex-ploegmaat in bescherming: "Geen woorden voor"

12-07-2021 18:00
0

Erling Braut Haaland heeft het daags na de EK-finale opgenomen voor zijn oude Borussia Dortmund-maatje Jadon Sancho en diens landgenoten Marcus Rashford en Bukayo Saka. De drie tekenden in de EK-finale tussen Engeland en Italië voor de fatale missers en kregen het na afloop online voor de kiezen.

De FA, de voetbalbond van Engeland, keerde zich al tegen de racistische berichten ten koste van Sancho, Rashford en Saka. Ook Haaland heeft zich online uitgesproken. 'Ik snap niet dat er nog steeds ruimte is voor racisme en discriminatie', laat hij weten via Twitter. 'Deze jonge mannen krijgen geen applaus vanwege het feit dat ze een penalty durfden te nemen, maar ze worden aangevallen met racistische teksten. Ik heb er geen woorden voor.'

Sancho, Rashford en Saka hebben overigens nog niet via social media gereageerd op hun missers tijdens de EK-finale. Vooral de eerste twee beleefden een pijnlijke zondagavond. Sancho en Rashford werden nota bene in de laatste minuut van de penaltyreeks ingebracht, met het oog op de penaltyserie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie