Groot onderzoek bij alle profclubs: ‘Belastingontduiking op grote schaal'

Groot onderzoek bij alle profclubs: ‘Belastingontduiking op grote schaal'

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 14:15ma 12-07-2021 om 14:15

Er is een groot onderzoek gaande bij de Belgische profclubs, dat meldt De Tijd. Het onderzoek zou gericht zijn op ‘belastingontduiking op grote schaal.’ Er moet nog beslist worden of enkele clubs strafrechtelijk vervolgd worden.

Er lopen momenteel 57 onderzoeken naar de werking en financiële stromen tussen clubs, makelaars en spelers. Volgens De Tijd gaat de fiscus zelfs tot zeven jaar terug in de boekhouding omdat er een vermoeden is naar fraude. ‘Er is sprake van belastingontduiking op grote schaal. Het gaat onder meer om illegale commissies voor makelaars, verdoken betalingen aan trainers, coaches en spelers en allerlei schimmige fiscale constructies, ook via het buitenland’, meldt de zakenkrant.

De kans zit er in dat enkele clubs strafrechtelijk vervolgd worden. De fiscus kan nog niet zeggen over welke clubs het gaat, vanwege het geheim van het onderzoek. 

Het onderzoek komt mede dankzij een nieuwe politiek van ministers Vincent Van Peteghem (CD&V, Financiën) en Frank Vandenbroucke (Vooruit, Sociale Zaken). Zij willen de sociale ongelijkheid aanpakken, en richten daarbij hun pijlen op het voetbal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws