Saka nam nooit eerder een strafschop: Keane haalt uit naar Grealish en Sterling

Saka nam nooit eerder een strafschop: Keane haalt uit naar Grealish en Sterling

12-07-2021 09:26
10

Roy Keane uit kritiek op Engelse internationals als Jack Grealish en Raheem Sterling na de verloren EK-finale. Niet de 25-jarige spelmaker of de 26-jarige vleugelaanvaller nam de beslissende strafschop, maar de pas negentienjarige Bukayo Saka.

In navolging van Marcus Rashford en Jadon Sancho miste ook het toptalent van Arsenal, waardoor Italië zich tot Europees kampioen kroonde. Het drietal was vervolgens het slachtoffer van online racisme, maar Keane vindt het onbegrijpelijk dat Saka überhaupt achter de bal moest gaan staan. De buitenspeler nam nog nooit een penalty voor The Gunners.

"Als jij Sterling of Grealish bent, dan kun je niet blijven zitten terwijl zo'n jongen naar voren loopt om een strafschop te nemen", stelt de voormalig middenvelder van Manchester United, geciteerd door Sky Sports. "Dat kan niet. Je kunt een verlegen jongen van negentien jaar niet laten nemen voor je. Zij hebben veel meer ervaring. Sterling heeft prijzen gewonnen. Zij hadden hem moeten beschermen en verantwoordelijkheid moeten nemen."

Bondscoach Gareth Southgate nam de schuld al op zich. "Het is mijn verantwoordelijkheid. Ik wees de penaltynemers aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie