Southgate neemt schuld op zich: 'Hartverscheurend voor de jongens'

Southgate neemt schuld op zich: 'Hartverscheurend voor de jongens'

12-07-2021 08:58
7

Gareth Southgate trekt het boetekleed aan na de verloren EK-finale tegen Italië. De Engelse bondscoach bracht Jadon Sancho en Marcus Rashford speciaal voor de strafschoppenserie, maar uitgerekend zij misten vanaf elf meter.

Rashford en Sancho kwamen in de laatste minuut van de verlenging in het veld, zodat ze een strafschop konden nemen. Ook Bukayo Saka, verantwoordelijk voor de fatale misser, was een invaller. Het Arsenal-talent verving Kieran Trippier na zeventig minuten.

"Het is mijn verantwoordelijkheid", reageert Southgate, geciteerd door The Guardian. "Ik wees de penaltynemers aan. Ik heb de spelers verteld dat niemand er alleen voorstaat in zo'n situatie. We winnen en verliezen als team. Het was mijn beslissing om Saka die strafschop te laten nemen. Dat is volledig mijn verantwoordelijkheid. Het ligt niet aan hem, Marcus of Jadon."

"We wisten dat zij onze beste penaltynemers waren die nog op het veld stonden, mede op basis van de trainingen", vervolgt Southgate. "Het heeft vanavond niet goed voor ons uitgepakt. Natuurlijk is dit hartverscheurend voor de jongens, maar zij treffen geen blaam."

Southgate neemt het in het bijzonder op voor de pas negentienjarige Saka, die net als Rashford en Sancho het slachtoffer is van online racisme. "Hij is een fantastische jongen. Hij was een ster dit toernooi en hij zal een ster blijven. Wij moeten hem steunen en helpen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie