Ook Witsel steunt Engelse spelers en vraagt hulp: 'Bescherm ons'

Ook Witsel steunt Engelse spelers en vraagt hulp: 'Bescherm ons'

12-07-2021 08:14 Laatste update: 13-07-2021 16:44
56

De Engelse voetbalbond FA heeft zondagnacht een statement gemaakt, waarin het online racisme tegenover een aantal spelers hard veroordeelt. The Three Lions verloren de EK-finale tegen Italië na strafschoppen.

Namens de Engelsen misten Jadon Sancho, Bukayo Saka en Marcus Rashford. Zij kregen na afloop racistisch opmerkingen over zich heen op social media. 'De FA veroordeelt alle vormen van discriminatie ten zeerste en is geschokt door het online racisme gericht op sommige spelers van Engeland', valt te lezen in de verklaring. 'Wij kunnen niet duidelijker zeggen dat iedereen die dit soort walgelijk gedrag vertoont niet welkom is om het team te volgen. Wij zullen er alles aan doen om de spelers die hierdoor zijn getroffen te steunen, terwijl we aandringen op de zwaarst mogelijke straf voor iedereen die hiervoor verantwoordelijk is.'

Het Engelse nationale team reageerde zelf eveneens via Twitter. 'Wij walgen ervan dat sommigen uit onze ploeg - die alles hebben gegeven om deze zomer dit shirt te mogen dragen - zijn onderworpen aan online discriminatie na de wedstrijd van vanavond. Wij staan achter al onze spelers.' Op de Twitter- en Instagram-pagina's van Sancho, Saka en Rashford verschenen onder meer apen en bananen emoji's. Ook kregen de drie de nodige verwensingen naar het hoofd geslingerd. De Britse politie is een onderzoek gestart.

Ook in en rond Wembley wisten niet alle Engelse supporters zich zondag te gedragen. Zeker 49 fans werden gearresteerd, nadat ze slaags raakten met elkaar en de politie. Onder meer tientallen Engelsen leken het stadion zonder ticket te willen binnendringen, maar volgens de UEFA is dat niet gelukt.

Update: Racisme in het voetbal blijft een groot onderwerp. Na verloren EK-finale van Engeland tegen Italië kregen spelers Marcus Rashford, Jadon Sancho en Saka de volle laag op sociale media. Ook Axel Witsel komt nu met eens statement op Twitter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie