Rellen rondom EK-finale: Wembley-woordvoerder erkent 'security breach'

Rellen rondom EK-finale: Wembley-woordvoerder erkent 'security breach'

11-07-2021 23:20
1

De EK-finale tussen Engeland en Italië van zondagavond werd voor de aftrap ontsierd door rellen rondom Wembley. Een groep aanwezigen zonder wedstrijdticket probeerde het roemruchte stadion te bestormen: een Wembley-woordvoerder heeft inmiddels een officiële verklaring afgegeven.

De term 'security breach' viel al snel in de Britse media. Een woordvoerder van de stadiondirectie beaamt dat hier inderdaad sprake van was. 'Een kleine groep mensen heeft geprobeerd om zichzelf toegang te verschaffen tot het stadion', wordt de spokesperson geciteerd door verscheidene Britse media. 'We werken nu nauw samen met de stadionstewards en de beveiligers om deze mensen weer naar buiten te krijgen. Alle anderen die zich zonder kaartje binnen het stadion bevinden, worden ook verwijderd.'

Londen leek zich zondag op te kunnen maken voor een voetbalfeest, maar in de loop van de middag sloeg de stemming om in de Engelse hoofdstad. Nadat er eerst vernielingen werden aangericht op Leicester Square, werd het later in en buiten Wembley onrustig.