'Kossounou krijgt voorkeur bij Club Brugge, Rits moet vrezen voor basisplek'

'Kossounou krijgt voorkeur bij Club Brugge, Rits moet vrezen voor basisplek'

12-07-2021 07:45
5

Club Brugge zit nog volop in de voorbereiding en was deze week nog goed voor een 2-1 winst tegen AEK Athene. Toch zijn er al enkele opvallende zaken merkbaar. Onder andere over de toekomst van Mats Rits en Odilon Kossounou.

De voorbije weken en maanden werd Odilon Kossounou nog gelinkt aan een vertrek bij Club Brugge, maar Philippe Clement gaf de Ivoriaan een belangrijke rol tijdens zijn voorbereiding. Kossounou. Zo stalde hij Kossounou opnieuw op het middenveld en lijkt hij hem daar voor dit begin van het seizoen ook te zien starten als basispion, zo merkt Het Laatste Nieuws op.

En dat kan slecht nieuws betekenen voor Mats Rits. De middenvelder was de voorbije seizoenen basispion bij Club Brugge en wist ook het voorbije seizoen Eder Balanta weer uit de basis te werken. Toch lijkt hij weer op het achterplan verzeild te geraken.

Aangezien ook Balanta nog steeds niet vertrokken is, zal Rits mogelijk doublure spelen van Ruud Vormer. De Nederlander is echter amper tot nooit afwezig bij de Bruggelingen en lijkt Rits dan ook geen speelminuten te gaan gunnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s