'Brighton haalt Japanse sensatie Mitoma en leent hem uit aan Union'

'Brighton haalt Japanse sensatie Mitoma en leent hem uit aan Union'

11-07-2021 16:02 Laatste update: 16:03
2

Union is al flink actief geweest op de transfermarkt, maar is nog niet klaar. De Brusselse promovendus staat op het punt om via Brighton ook Kaoru Mitoma naar België te halen.

De Japanse aanvallende middenvelder wordt voor zo'n drie miljoen euro door Brighton overgenomen van Kawasaki Frontale, maar zal niet voor de Engelse club uitkomen. Brighton heeft besloten om hem meteen aan Union uit te lenen, dat meldt The Athletic.

Mitoma was één van de sensaties in Japan dit seizoen en was goed voor twaalf doelpunten en vijf assists in 24 partijen. Dat kan hem nu dus een transfer richting Europa opleveren, waar hij hoopt uit te blinken en zo zich in de kijker kan spelen van de Japanse nationale ploeg.

De Japanner zal Union ook aan punten moeten helpen in het promotieseizoen. De Brusselse club wil net zoals Beerschot en OHL het voorbije seizoen overtuigen en met de hulp van Brighton dan ook al stevig uitgehaald op de transfermarkt. Het trok onder andere Bart Nieuwkoop, Matthew Sorinola, Damien Marcq, Marcel Lewis en Felipe Avenatti aan.