Woede na Copa-finale: Alleen maar duiken, vallen en overtredingen zoeken

Woede na Copa-finale: "Alleen maar duiken, vallen en overtredingen zoeken"

11-07-2021 14:45
6

Tite, de bondscoach van de Brazilianen, is niet te spreken over het gedrag van de spelers van Argentinië. De trainer vond dat de finale van de Copa América, die met 1-0 werd gewonnen door Lionel Messi en de zijnen, te vaak stillag.

De Braziliaan was kwaad dat Argentinië na de 1-0 van Ángel Di María niet meer wilde voetballen. "De wedstrijd lag alsmaar stil en dat lag niet aan ons", liet hij na afloop van de wedstrijd weten tegenover Zuid-Amerikaanse media. "Wij wilden graag spelen, maar dit was gewoon anti-voetbal."

Tijdrekken en simulatie was Tite een doorn in het oog. "Het was steeds maar duikelen, vallen en overtredingen proberen te krijgen. En op het moment dat de scheidsrechter daar voor had gefloten, duurde het vreselijk lang voordat die bal eindelijk genomen was. De arbiter heeft er zelf voor gezorgd: er zat geen tempo in deze wedstrijd en dat was hun strategie."

Eerder in het toernooi zei de Braziliaanse keuzeheer al eens dat de organisatie zich moest schamen en ook na de finale was het raak. "Het was allemaal niet best. De velden waren vreselijk en de spelers zijn onnodig aan hele grote risico's blootgesteld. Dat zou niet moeten mogen."