Van den Brom met zorgen naar Supercup: Ervaren jongens absoluut niet overtuigd

Van den Brom met zorgen naar Supercup: "Ervaren jongens absoluut niet overtuigd"

11-07-2021 12:03
9

KRC Genk heeft in haar oefenduel met FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld. Die score was behoorlijk gevleid, want de Limburgers kregen maar moeilijk voet aan de grond. Vooral in de eerste helft speelden ze ondermaats, zag ook John Van den Brom.

De Nederlandse oefenmeester van Genk was naar goede gewoonte direct in zijn communicatie. "De meer ervaren jongens hebben mij absoluut niet overtuigd", haalde Van den Brom uit bij Het Nieuwsblad"We werden gewoon afgebluft." Vooral het gebrek aan agressiviteit in de duels stoorde de trainer. In de Supercup tegen Club Brugge, die zaterdag op het programma staat, zal dat beter moeten. Over zijn opstelling zal Van den Brom nog eens nadenken. "Alles ligt nog open voor de Supercup", zet hij de gevestigde waarden op scherp.

Toch vielen tegen Groningen ook enkele positieve punten te noteren. Zo maakte Mike Tresor, de kersverse aanwinst, zijn debuut in de tweede helft. Dat deed hij naar behoren. "Je ziet dat het een heel vaardige speler is", vindt Van den Brom. Hij somt daarbij de kwaliteiten van Tresor op: een scherp overzicht, een verfijnde traptechniek en polyvalent binnen de aanvallende posities.

Andere opvallende vaststelling is dat Joseph Paintsil de rol van puntaanvaller vervulde. Hij kwam in voor Cyriel Dessers en deed het behoorlijk goed op een plek die niet helemaal de zijne is. "Ik leer hem nu pas kennen. Hij heeft me positief verrast. Als hij die spitspositie zo invult, is dat een bijkomende optie", liet Van den Brom al even in zijn kaarten kijken. Vorig seizoen werd Paintsil nog uitgeleend aan het Turkse Ankaragücü, waar hij goed was voor elf competitiedoelpunten.