UPDATE: Napoli-statement over Lozano-blessure, 'geen reden tot zorgen'

UPDATE: Napoli-statement over Lozano-blessure, 'geen reden tot zorgen'

11-07-2021 11:50 Laatste update: 17:15
0

Mexico is niet goed begonnen aan de Gold Cup. Het elftal van Gerardo Martino kwam in de openingswedstrijd niet langs Trinidad en Tobago (0-0). Dieptepunt was de op het oog ernstige blessure van aanvaller Hirving Lozano.

Na tien minuten spelen ging het mis voor Lozano, die hard in botsing kwam met Trinidad en Tobago-keeper Marvin Phillips. Na een duwtje ging hij naar de grond, waarna hij met zijn gezicht hard in aanraking kwam met de knie van Phillips. Lozano werd minutenlang verzorgd op het veld. Met een nekbrace om werd hij per brancard van het veld gehaald.

De Mexicaanse voetbalbond heeft na de wedstrijd laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Lozano, hij is bij bewustzijn. Jorge Theiler, de assistent-trainer van bondscoach Martino, zag hoe het moment de ploeg beïnvloedde. "We misten daarna veel kansen. Er was één ploeg dominant en dat waren wij. De goal wilde echter niet vallen."

Trinidad en Tobago-keeper Phillips bleek uiteindelijk een grote sta-in-de-weg voor Mexico. De wedstrijd werd naast het moment met Lozano nóg twee keer stilgelegd vanwege discriminerende uitspraken van de Mexicaanse supporters vanaf de tribunes. 

Update: Napoli heeft via een officieel statement de eerste zorgen omtrent Lozano weggenomen. De speler liep tegen Trinidad en Tobago een ogenschijnlijk griezelige blessure op, maar volgens Napoli is er 'geen reden tot zorgen'. 'Chucky werd in zijn gezicht geraakt en heeft een blessure bij zijn linkeroog opgelopen', klinkt het. 'Hij zal in de komende uren een MRI-scan ondergaan. Onze dokter Raffaele Canonico houdt contact met de Mexicaanse medische staf.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie