Hoop op beterschap voor Hazard? 'Real haalt gekende Amerikaanse chirurg aan boord'

Hoop op beterschap voor Hazard? 'Real haalt gekende Amerikaanse chirurg aan boord'

11-07-2021 11:40 Laatste update: 11:41
8

Real Madrid heeft een opvallende naam toegevoegd aan haar medische staf. Het gaat om Daniel Cooper, een Amerikaanse chirurg die eerder Eden Hazard als patiënt behandelde. Misschien kan hij onze landgenoot weer helemaal op het juiste spoor krijgen.

Het Spaanse ABC pakt dit weekend uit met het nieuws. De orthopedisch chirurg uit Dallas bouwde al een stevige carrière uit in zijn thuisland, met als specialisatie de behandeling van knieën en schouders. Toen Hazard in 2020 voor het eerst op de sukkel was met zijn enkel, stond hij zijn collega Eugene Curry bij in de operatiekamer. In het verleden werkte hij ook al nauw samen met het Star Hockey Team uit Dallas.

Nu maakt Cooper de overstap naar Europa. Bij Real Madrid moet hij de medische expertise op een hoger niveau krijgen. In de eerste plaatsen denken wij Belgen dan aan de behandeling van Hazard, maar ook andere Madrileense spelers kregen de voorbije maanden af te rekenen met terugkerend blessureleed. Denk bijvoorbeeld aan Marco Asensio, die evenzeer op de sukkel was. In totaal vielen er vorig seizoen bij De Koninklijke liefst zestig spierblessures te noteren.

Cooper moet ervoor zorgen dat dat aantal drastisch naar beneden gaat. De specialist zal vooral dienst doen als 'second opinion'. Bij elke analyse van de medische staf zal Cooper de diagnose en het vooropgestelde revalidatieproces nauwkeurig onder de loep nemen.