Het beste EK-elftal volgens Vandenbempt en Verheyen: vijf finalisten, geen Belg

Het beste EK-elftal volgens Vandenbempt en Verheyen: vijf finalisten, geen Belg

11-07-2021 10:54
13

Vijftig wedstrijden op Euro 2020 behoren tot het verleden, nog eentje te gaan. Uiteraard gaat het om de belangrijkste: de finale. In aanloop naar Engeland-Italië hebben Peter Vandenbempt en Gert Verheyen hun hoofd alvast gebroken over het beste EK-elftal van dit toernooi. Zonder Rode Duivels, helaas ...

In totaal kiezen beide heren bij Sporza voor vijf finalisten, waarvan er liefst vier uit het Engelse kamp komen. The Three Lions zijn dan ook 'hofleverancier'. Volgens Vandenbempt en Verheyen waren Kyle Walker, Luke Shaw, Raheem Sterling en Harry Kane op hun positie de sterksten van het lot. Die laatste krijgt dus de voorkeur op Romelu Lukaku, hoewel Kane een erg lastige en onzichtbare start kende op dit EK.

Daartegenover staat slechts één Italiaan. La Squadra mag dan een revelatie zijn op het toernooi, met fris en fruitig voetbal, enkel Giorgio Chiellini haalt de fictieve elf van het Belgische bondscoachduo. Voor het overige mogen ook Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Pedri, Sergio Busquets, Paul Pogba en Mikkel Damsgaard een plekje claimen. 

De elf van Vandenbempt en Verheyen:
Schmeichel - Walker, Kjaer, Chiellini, Shaw - Busquets, Pedri, Pogba - Damsgaard, Kane, Sterling

Ondermaatse Belgen
En hoe zit het dan met de Rode Duivels? Die komen niet in aanmerking voor een stek in het EK-elftal van Vandenbempt en Verheyen. "Ik zou niet weten wie", windt de tandem er zelfs geen doekjes om. Bij Kevin De Bruyne "mocht het wat meer zijn", terwijl Thibaut Courtois "een perfect toernooi" afwerkte, maar te weinig getest werd.