Diario AS doet onthulling: La Liga geeft goedkeuring, Messi blijft bij Barcelona

Diario AS doet onthulling: La Liga geeft goedkeuring, Messi blijft bij Barcelona

10-07-2021 22:32

Praktisch gezien is Lionel Messi op dit moment transfervrij, maar de Argentijnse superster lijkt zijn contract bij FC Barcelona alsnog te gaan verlengen. La Liga heeft goedkeuring gegeven, waardoor Barça Messi in kan schrijven voor het nieuwe seizoen.

Dat meldt AS Diario. De Spaanse krant beroept zich daarbij op 'bronnen binnen de club'. Barcelona kon Messi lange tijd niet inschrijven, omdat de club niet genoeg financiële ruimte had. Om de Argentijn een nieuw contract aan te kunnen bieden, moest er ruimte gemaakt worden door spelers te verkopen.

Het verkopen van spelers verloopt vooralsnog moeizaam, maar La Liga heeft toch goedkeuring gegeven om Messi in te schrijven nadat Barcelona garanties heeft gegeven dat de salarislast verlaagd gaat worden door het vertrek van verschillende spelers. De namen van die spelers zijn niet bekend. In het geruchtencircuit wordt Antoine Griezmann gelinkt aan een vertrek. Hierdoor zou er genoeg financiële ruimte gecreëerd worden om Messi een contractverlenging aan te bieden.

Messi zelf heeft zich nog geen moment bezig gehouden met een contractverlenging. Zijn focus ligt op dit moment vol bij Argentinië, dat het in de finale van de Copa América op gaat nemen tegen Brazilië. Zijn vader Jorge heeft alle gesprekken met de Barcelona-leiding gevoerd.

Paris Saint-Germain blijft stiekem nog hopen op de handtekening van Messi, maar lijkt kansloos nu Barcelona groen licht heeft gekregen om Messi in te schrijven. Er wordt verwacht dat de contractverlenging snel officieel wordt gemaakt.