'Moriba teleurgesteld in Barça: toekomst in Camp Nou plots onzeker'

'Moriba teleurgesteld in Barça: toekomst in Camp Nou plots onzeker'

10-07-2021 13:46
1

Ronald Koeman is zaterdag aan de voorbereiding begonnen met FC Barcelona, maar Ilaix Moriba is een opvallende afwezige. Volgens Marca is de achttienjarige middenvelder teruggezet naar het tweede team vanwege contractperikelen.

Moriba begint aan zijn laatste contractjaar in Camp Nou en beide partijen hebben nog geen akkoord bereikt over een verlenging. Daarmee is zijn toekomst plots onzeker. Barcelona deed hem een voorstel voor vijf seizoenen, maar dat kon het toptalent en zijn entourage niet bekoren. Sterker nog: Moriba is zeer teleurgesteld, omdat hem een salaris werd aangeboden dat gelijk ligt aan die van spelers van Barça B.

Moriba was altijd van plan om zijn contract te verlengen, maar de gang van zaken heeft hem aan het denken gezet, schrijft de Spaanse sportkrant. Waar hij een tegenvoorstel had verwacht, reageerde Barcelona door hem terug te zetten naar de beloften. Pas als hij instemt met het nieuwe contract, mag hij weer aansluiten bij de selectie van Koeman.

Die handelswijze schiet in het verkeerde keelgat bij het kamp Moriba, dat het drastische handelen van de club laakt. Inmiddels rijst de vraag of Barça hem probeert te verkopen. De Catalanen hebben zoals bekend dringend geld nodig om het contract van Lionel Messi te verlengen en Moriba zou zo'n twintig miljoen kunnen opleveren.

Koeman gaf Moriba aan het eind van het voorbije seizoen de nodige kansen. De jonge middenvelder was onder meer Riqui Puig en Miralem Pjanic gepasseerd in de pikorde.