'Barcelona en Atlético Madrid praten over spectaculaire ruildeal mét Griezmann'

'Barcelona en Atlético Madrid praten over spectaculaire ruildeal mét Griezmann'

10-07-2021 12:12
1

FC Barcelona en Atlético Madrid zijn in gesprek over een spectaculaire ruildeal, claimt Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse sportkrant kunnen Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez van club wisselen.

De situatie van Barça is bekend. De club zit op zwart zaad en kan zich deze zomer geen transfersommen veroorloven. Bovendien overschrijdt Blaugrana de salarislimiet in La Liga, waardoor er flink bespaard moet worden om Lionel Messi te kunnen behouden. Een vertrek van Griezmann kan daarbij helpen. De Fransman is een topverdiener met een bruto jaarsalaris van 34 miljoen euro, maar is nooit helemaal gelukkig geworden in Camp Nou.

Atlético en coach Diego Simeone denken hem daardoor te kunnen verleiden tot een terugkeer naar de Spaanse hoofdstad, waar hij tussen 2014 en 2019 zeer succesvol was. Barça zou op zijn beurt dan de beschikking krijgen over Saúl. Het kind van Atlético verlengde zijn contract in het Wanda Metropolitano in 2017 nog met liefst negen jaar. Los Rojiblancos hebben hun zinnen echter gezet op Rodrigo De Paul, waardoor een vertrek van Saúl bespreekbaar is.

De 26-jarige middenvelder, die ontbrak in de EK-selectie van Spanje, geldt als alternatief voor Georginio Wijnaldum bij Barça. Coach Ronald Koeman zag de Oranje-international voor Paris Saint-Germain kiezen. De Nederlander zal instemmen met de ruildeal, zeker als dat helpt om Messi te behouden, besluit MD.