Geloof in België voor WK 2022 is er nog, maar: Wie ga je in hun plaats zetten?

Geloof in België voor WK 2022 is er nog, maar: "Wie ga je in hun plaats zetten?"

10-07-2021 09:45
14

Het EK werd voor de Rode Duivels een teleurstelling met een uitschakeling in de kwartfinales tegen Italië. In 2022 volgt alweer het WK in Qatar, al baart de gemiddelde leeftijd van onze nationale ploeg zorgen. Toch kan deze generatie volgens Marc Degryse nog iets moois neerzetten.

Zo is het geloof in de Rode Duivels nog steeds groot. "Ik ben nu misschien optimistisch, maar laat het ons nog eens proberen. Romelu, De Bruyne, Tielemans, Witsel, Thorgan en Castagne op de flanken, je moet zien of Eden fit is... En dan is het enkel de vraag of we in de defensie beter kunnen doen. Als Alderweireld anderhalf jaar constant kan voetballen, kun je in Qatar nog wel leunen op Toby", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Al hoopt de analist dan wel op een wit konijn die de Belgische defensie kan versterken. Zo gelooft Degryse niet dat Jan Vertonghen (34) en Thomas Vermaelen (35) er in Qatar nog bij zijn. "Lastig. Ze kunnen niet meer lópen. Maar wie ga je in hun plaats zetten? Vanheusden, ja, maar da's dan ook het enige alternatief dat ik zie. Plus, we hebben geen linksachter in België. Zeg mij eens wie onze Spinazzola zou moeten zijn? De verdediging zal bepalen hoe ver we komen in Qatar."