De kweekvijver van Anderlecht scoort punten: Dat is bij Club Brugge minder

De kweekvijver van Anderlecht scoort punten: "Dat is bij Club Brugge minder"

10-07-2021 08:15
30

RSC Anderlecht staat op het punt om Albert Sambi Lokonga aan Arsenal FC te verkopen. Met de transfer zal een bedrag van 18 à 20 miljoen euro gemoeid zijn. De jeugdopleiding van paars-wit gooit zo opnieuw hoge ogen en dat is volgens Trudo Dejonghe ook de juiste manier.

"Het is het enige verdienmodel dat echt werkt. Volgens mij heeft het als Belgische club weinig zin om te blijven mikken op buitenlandse spelers - de écht goeie komen niet meer naar hier - terwijl het maar de vraag is hoe lang de jackpotten van de Champions League nog voor onze teams zullen zijn. Dan is de aanpak van Anderelcht veel slimmer", aldus de sporteconoom in Het Laatste Nieuws.

Volgens Dejonghe heeft Anderlecht bovendien een extra voordeel ten opzichte van andere topclubs in België. "Elke ouder weet hoe het Lukaku of Tielemans verging. Anderlecht is een keurmerk, al moeten we zeggen dat de club ook geholpen wordt door zijn centrale ligging. In het Brusselse is de vijver aan talent enorm groot, dat is bij bijvoorbeeld Club Brugge minder aanwezig", besluit hij.

Vorig jaar verkocht Anderlecht ook al Jérémy Doku, die voor ruim 27 miljoen euro aan Stade Rennes verkocht werd. Sambi Lokonga is dus de volgende die paars-wit de nodige centen oplevert.