OFFICIEEL: Seraing haalt Marius in huis, spits met fabuleus gemiddelde bij Porto

OFFICIEEL: Seraing haalt Marius in huis, spits met fabuleus gemiddelde bij Porto

09-07-2021 10:34
1

RFC Seraing is een versnelling hoger geschakeld met het oog op het nakende seizoen. De spelersgroep heeft er nu ook een nieuwe spits bij. Marius Mouandilmadji komt over vanuit Portugal.

Op de eigen website kondigt een trots Seraing de komst van haar kersverse aanvaller aan. De man met de moeilijke achternaam neemt zelf vrede met de roepnaam 'Marius', stelt de club haar fans meteen gerust. Marius is een lange (1,88 meter) spits van 23 jaar die de voorbije weken op proef was. Die periode heeft hij gepast doorstaan, waardoor hij nu een contract van twee seizoenen mocht ondertekenen. Seraing looft overigens niet alleen zijn sportieve kwaliteiten, maar ook zijn vriendelijkheid.

De voorbije jaren lag Marius vast bij topclub FC Porto, waar hij echter voornamelijk in het tweede elftal uitkwam. Toch heeft hij een fenomenaal gemiddelde staan bij de A-ploeg. Daar was hij goed voor één doelpunt om de negen minuten. Kleine kanttekening: het bleef ook wel bij die negen minuten ... In 2018 trof Marius bij zijn enige invalbeurt ooit voor de grote jongens meteen raak.

Vorig seizoen werd Marius uitgeleend aan Desportivo Aves, een laagvlieger uit de Portugese Primeira Liga. Daar geraakte hij niet verder dan vier basisplaatsen, die geen enkel doelpunt opleverden. Marius is ook international voor het Afrikaanse Tsjaad.