OFFICIEEL: Moeskroen neemt berekend risico en haalt ervaren Diandy aan boord

OFFICIEEL: Moeskroen neemt berekend risico en haalt ervaren Diandy aan boord

09-07-2021 10:16
0

Christophe Diandy heeft een nieuwe club kunnen vinden. Royal Excel Moeskroen heeft besloten om in zee te gaan met de controlerende middenvelder uit Senegal. Daarmee nemen Les Hurlus een berekend risico, zo lijkt het.

Via de officiële kanalen heeft Moeskroen openbaar gemaakt dat Diandy een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend op Le Canonnier. Dat kon op transfervrije basis gebeuren, aangezien zijn huwelijk met Sporting Charleroi deze zomer op de klippen liep. Sinds medio 2014 had Diandy daar een verbintenis lopen. Die mooie periode eindigde echter in mineur.

De oorzaak daarvoor ligt in de zware knieblessure die de Senegalees opliep in november 2019. Als gevolg daarvan stond hij liefst anderhalf jaar aan de kant. Het gehele voorbije seizoen ging daardoor in rook op, al gunde Charleroi hem wel nog een invalbeurt van drie minuutjes in het slot van de Europe Play-Off. Op dat moment was echter al besloten dat beide partijen uit elkaar zouden gaan.

Nu heeft Moeskroen Diandy dus opgepikt. De Henegouwers geloven in de ervaring van de middenvelder, die een meerwaarde kan bieden voor de jonge spelersgroep, zou luidt de argumentatie. Opvallend: Moeskroen is nog maar pas verlost van haar tijdelijke transferverbod. De degradant, die onlangs Enzo Scifo aanstelde als hoofdcoach, zou naar eigen zeggen ook al enkele andere dossiers aan het afronden zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie