In Genk heerst gepaste trots: Maehle was één van de sensaties van dit EK

In Genk heerst gepaste trots: "Maehle was één van de sensaties van dit EK"

09-07-2021 09:00
5

Voor KRC Genk kreeg Euro 2020 een extra tintje, dankzij de vele (ex-)spelers van de club die het beste van zichzelf probeerden geven. Enkelen van hen slaagden daar ook met brio in. Zo zag Stef Wijnants erg sterke prestaties van Joakim Maehle en Jere Uronen.

De meest opvallende was ontegensprekelijk Maehle, die uitpakte met doelpunten, assists en geweldige rushes. Straf, want de 24-jarige Deen moest het zowaar vanop links forceren, tegen zijn voet in dus. Net als zijn ploeggenoten steeg hij de voorbije weken boven zichzelf uit. "Maehle was één van de sensaties van dit EK, hij verdient zonder twijfel een plaatsje bij de beste elf van het toernooi", vindt Wijnants bij Het Belang van Limburg.

De vleugelverdediger, die Genk vorige winter verliet voor een avontuur bij Atalanta Bergamo, maakte volgens de EK-commentator nauwelijks verdedigende foutjes en toonde dat het met zijn techniek wel snor zit. Zo leverde hij een bijzonder fraaie assist af tegen Tsjechië, met de buitenkant van zijn rechtervoet. "Terwijl hij bij Genk vaak nog te pas en te onpas loopacties naar voren maakte, koos hij nu perfect zijn momenten", voegt Wijnants nog een element toe aan de lofparade.

Uitblinkende Fin
Ook de jarenlange tegenhanger van Maehle deed het uitstekend. Bij het debuterende Finland liet Uronen een betrouwbare indruk na. "Niet alleen gaf hij een prachtige assist, ook blonk hij uit met enkele geweldige verdedigende interventies", herinnert Wijnants zich. De linksachter was dan ook van "onschatbare waarde" voor zijn elftal. "Hij viel op geen foutje te betrappen." Nochtans heeft Uronen geen geweldig seizoen achter de rug bij Genk, waar Gerardo Arteaga in het tweede gedeelte zijn plek innam.