'Manchester United gaat Chong (ex-Club Brugge) verhuren aan Birmingham'

'Manchester United gaat Chong (ex-Club Brugge) verhuren aan Birmingham'

08-07-2021 22:00
3

Tahith Chong heeft zijn laatste wedstrijd voor Manchester United mogelijk al gespeeld. De 22-jarige ex-speler van Club Brugge gaat zijn laatste contractjaar in, maar lijkt ook komend seizoen verhuurd te worden door The Mancunians.

Chong speelde tijdens de eerste helft van het vorige seizoen voor Werder Bremen en werd daarna bij Club Brugge gestald. Nu is hij hard op weg naar Birmingham City, meldt The Telegraph. De nummer achttien van het vorige Championship-seizoen en de vice-kampioen van de Premier League zijn bijna akkoord, klinkt het.

Het heeft er alle schijn van dat Manchester United voorsorteert op een definitief vertrek van Chong. De in Curaçao geboren vleugelaanvaller werd in 2016 als jeugdspeler overgenomen van Feyenoord, maar heeft de stap naar het eerste elftal nooit kunnen maken. Chong maakte in het voorjaar van 2019 zijn officiële debuut in de Premier League én de Champions League, maar werd vervolgens vooral in de binnenlandse bekertoernooien ingezet: de teller staat sinds augustus 2020 op zestien officiële optredens.

Voor Club Brugge kwam hij dertien keer uit. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vijf assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie