Scifo (Moeskroen): Italië zie ik erg graag spelen, daar haal ik inspiratie uit

Scifo (Moeskroen): "Italië zie ik erg graag spelen, daar haal ik inspiratie uit"

08-07-2021 19:44
2

Enzo Scifo is komend seizoen aan de slag bij Moeskroen als hoofdcoach. De ex-Rode Duivels liet zich tegenover Sport-Voetbalmagazine uit over wie hem zoal kan inspireren als coach. Scifo noemde onder andere Italië, de kwelduivel van de Rode Duivels op het EK, als inspiratiebron. 

Scifo noemt geen namen als inspiratiebronnen, maar laat toch wel blijken welke speelstijl zijn voorkeur uitdraagt. "Ik heb me tijdens mijn spelerscarrière én mijn trainerscarrière laten inspireren door het werk van verschillende mensen. Ik noem niet graag namen, maar het is een mooie mix. Ik houd van dominant voetbal, van het spel in handen te nemen."

Hij vindt ook dat een coach een bepalende rol op het spelsysteem moet hebben. "Ik heb het meer en meer voor de trainers die hun stempel drukken. Of dat nu op het hoogste niveau is of bij meer anonieme clubs, het doel moet zijn om een bepaalde stijl op te leggen." Daarbij geeft hij de Italiaanse nationale ploeg als voorbeeld. 

"Hun voetbal is gebaseerd op veel inspanningen in een sterk blok en een strakke organisatie. De tegenstander wordt in moeilijkheden gebracht met veel loopwerk, balbezit en spelintelligentie." Scifo legt ook uit wat hij het basisidee vindt. "In staat zijn om inspanningen te leveren waardoor de tegenstander uit verband wordt gespeeld. Dat heeft veel te maken met een bepaalde instelling. Eens je dat begrepen hebt, kun je aan de rest werken."