Oranje-terugkeer Van Gaal wordt groter: 'KNVB-top weg naar Portugal'

Oranje-terugkeer Van Gaal wordt groter: 'KNVB-top weg naar Portugal'

08-07-2021 14:44
5

De kans dat Louis van Gaal terugkeert als bondscoach van het Nederlands elftal wordt steeds groter. Volgens de NOS is de directie van de KNVB onderweg naar Portugal.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal, en Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, gaan donderdag of vrijdag in gesprek met Van Gaal. In Portugal hoopt de KNVB-top antwoord te krijgen op de vraag of de 69-jarige Amsterdammer weer bondscoach van Oranje wil worden.

Van Gaal moet de opvolger worden van Frank de Boer, die vertrok na het voor Oranje mislukte EK. De KNVB zoekt naar een 'baas, een chef', zo maakte Hoogma vorige week duidelijk. Na een evaluatie in Zeist is Van Gaal als topkandidaat uit de bus gekomen.

In eerder stadium werd al duidelijk dat Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Henk ten Cate en Joachim Löw niet beschikbaar zijn. Giovanni van Bronckhorst zei wel open te staan voor het bondscoachschap. Van Gaal heeft nog niets toegezegd, maar liet wel doorschemeren dat er altijd met hem te praten valt.

Van Gaal verblijft regelmatig in Portugal, waar hij een appartement heeft in de Algarve. Hij is sinds zijn ontslag bij Manchester United in 2016 officieus met pensioen, maar heeft regelmatig geflirt met een terugkeer. Hij was al twee keer eerder bondscoach van Oranje.

De KNVB wil op korte termijn een opvolger van De Boer aanstellen. Het Nederlands elftal vervolgt de WK-kwalificatiereeks op 1 september met een uitwedstrijd tegen Noorwegen. Op 4 en 7 september volgen thuisduels met Montenegro en Turkije.