Martinez: Als ik niet meer kan brengen wat nodig is, gooi ik handdoek in de ring

Martinez: "Als ik niet meer kan brengen wat nodig is, gooi ik handdoek in de ring"

08-07-2021 13:44 Laatste update: 14:02
19

Met de kwartfinale als eindstation, hebben Roberto Martinez en zijn Rode Duivels opnieuw geen prijs kunnen pakken. De toekomst van de bondscoach werd na het EK al veelvuldig besproken in de pers. Martinez stond donderdag de pers te woord.

Aan het begin van de persconferentie werd aan Martinez gevraagd of de Nations League zijn toekomst bij de Rode Duivels kan veranderen. Martinez antwoordde dat de Nations League niet gaat over zijn toekomst. "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is voor het Belgisch voetbal, zal ik de eerste zijn om de handdoek in de ring te gooien. Maar nooit om een andere reden", aldus Martinez.

Terugblik
Martinez blies zijn laatste persconferentie van het EK af en zegt dat dat was omdat de emoties toen erg sterk waren en de teleurstelling erg groot. "Maar ik zal nooit mijn verantwoordelijkheid ontlopen", zegt Martinez die donderdag wel de pers te woord stond. Martinez blikt terug op het EK waarin hij vindt dat het toernooitformat België parten heeft gespeeld. "Dit toernooiformat heef heel veel druk gelegd op verschillende ploegen, ook op ons." Zo stelt de bondscoach dat Italië niet moest reizen in haar eerste drie wedstrijden en dat de Rode Duivels dat hebben moeten bekopen op energiek vlak. 

Credits voor Italië
De doorgang naar de halve finale werd voor de Rode Duivels verspert door Italië en ook dat analyseert Martinez. "Alle credits voor Italië. Zij hebben ervoor gezorgd dat wij onszelf niet konden zijn." Hij stelt dat zijn ploeg genoeg kansen kreeg om die wedstrijd te winnen, maar dat de Italianen klinischer waren en alles afstraften.