Hoedt: Doku zal nu ook wel beseffen dat hij dat gebaar niet had moeten maken

Hoedt: "Doku zal nu ook wel beseffen dat hij dat gebaar niet had moeten maken"

08-07-2021 14:05
27

Wesley Hoedt komt volgend seizoen uit voor RSC Anderlecht, de club waartegen hij in 2019 met Royal Antwerp FC nog speelde. Na die wedstrijd zei hij over Doku: "Hoe oud is hij? Een kind van 15-16 jaar moet zijn wijsvinger niet op zijn lippen leggen. Belachelijk." In een interview met Het Nieuwsblad is te lezen hoe hij daarop terugblikt. 

Voor Wesley Hoedt wordt Anderlecht zijn tweede Belgische werkgever. In het verleden speelde de Nederlandse verdediger al voor Antwerp. In 2019 speelden zijn oude en zijn nieuwe club tegen elkaar op de Bosuil. Na die wedstrijd, die op 0-0 eindigde, nam Hoedt Jeremy Doku onder vuur. Wanneer hem in Het Nieuwsblad gevraagd werd hoe hij daarop terugkijkt, antwoordt Hoedt dat hij daar geen spijt van heeft. "Jochies die na drie goeie matchen denken dat ze heel wat zijn, zijn bij mij aan het verkeerde adres", aldus Hoedt. Hij voegt er aan toe dat er Doku een geweldige toekomst wacht, maar dat goed voetballen niet genoeg is.

Paars-Witte jeugd
Hoedt stelt dat Doku wel zal beseffen dat hij dat gebaar met z'n vinger op z'n lippen niet had moeten maken. "Als ervaren jongens doen wat ze moeten doen, is er een hiërarchie", zegt Hoedt die vindt dat jonge spelers respect moeten tonen voor meer ervaren spelers. Hoedt gaat nog verder in op de jeugdspelers van zij nieuwe club. Hij geeft aan dat Anderlecht de beste jeugd heeft van alle clubs waar hij al speelde en dat iemand als Marco Kana het ver kan brengen. "Alleen moet de jeugd soms beseffen dat het in het profvoetbal om winnen gaat, maar sommige spelers willen altijd laten zien hoe goed ze zijn", aldus Wesley Hoedt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie