Spanje wil na EK langer door met bondscoach Luis Enrique, maar stelt voorwaarde

Spanje wil na EK langer door met bondscoach Luis Enrique, maar stelt voorwaarde

08-07-2021 12:28
4

De Spaanse voetbalbond wil bondscoach Luis Enrique langer aan zich binden. De 51-jarige oefenmeester haalde met het nationale team de halve finale van het EK en blijft mogelijk tot en met het EK van 2024 verbonden aan het Spaanse nationale team.

Het halen van de halve finale van het EK, ondanks alle onrust rondom positieve coronagevallen in de selectie, heeft Enrique veel krediet opgeleverd bij de Spaanse voetbalbond, weet Diario AS. Er is volgens de Spaanse krant een nieuw contract voor de oud-trainer van FC Barcelona in de maak. De Spaanse voetbalbond wil Enrique, nadat Spanje zich geplaatst heeft voor het WK van 2022 in Qatar, graag een nieuw contract tot en met het EK van 2024 in Duitsland aanbieden.

Het huidige contract van Enrique loopt tot het eind van het jaar 2022. Sinds november 2019 is de Spanjaard eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg. Op het EK werd Spanje in de halve finale na strafschoppen uitgeschakeld door Italië. Daarvoor rekende Spanje in de achtste finale en in de kwartfinale respectievelijk af met Kroatië en Zwitserland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie