Vigen: Ik besef dat Belgische competitie geen evidente is om in te presteren

Vigen: "Ik besef dat Belgische competitie geen evidente is om in te presteren"

08-07-2021 13:00
0

 SV Zulte-Waregem, dat woensdag 2-1 verloor in een oefenpot tegen Club Brugge, haalde eind juni Lasse Vigen Christensen in huis. De Deense middenvelder komt over van Brondby IF en sprak in Het Nieuwsblad over zijn transfer naar Essevee.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen shopte Zulte-Waregem al enkele keren in België. Zo haalde het Alessandro Ciranni bij Moeskroen, Zinho Gano bij KRC Genk en David Hubert bij OH Leuven. Onlangs nam het ook een kijkje in het buitenland waar het Lasse Vigen Christensen haalde.

Keuze voor Essevee
De 26-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen nog landskampioen van Denemarken en kiest nu voor een avontuur bij Essevee in plaats van een Europees voetbal met Brøndby. Wanneer aan Vigen gevraagd wordt of hij Zulte-Waregem als een stap hogerop ziet, antwoordt hij dat hij het niet belangrijk vindt of zijn transfer al dan niet een stap hogerop is. "Veel belangrijker vind ik het dat het de juiste stap is."

Droom van Engeland
Vigen, die vier jaar voor Brøndby uitkwam, gaf aan dat het tijd voor iets nieuws was en dat hij altijd al opnieuw in het buitenland wou spelen. In het verleden speelde hij namelijk al bij FC Fulham en Burton Albion in Engeland. "Het is ergens wel een stiekeme droom om ooit terug in Engeland te spelen", aldus Vigen. Hij voegt er wel aan toe dat hij eerst in België iets moois wil neerzetten en dat hij beseft dat de Belgische competitie geen evidente is om in te presteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie