Sterling prijst beslissing arbiter Makkelie: 'Dus een duidelijke strafschop'

Sterling prijst beslissing arbiter Makkelie: 'Dus een duidelijke strafschop'

08-07-2021 11:11
13

De Engelse bondscoach Gareth Southgate is trots op het bereiken van de finale van het EK, maar weet dat het aankomende zondag tegen Italië een stuk beter moet dan tegen Denemarken. De oefenmeester prijst de rustige uitstraling van de Engelse selectie.

"Ik voelde me erg kalm in aanloop naar de wedstrijd tegen de Denen", begint de vijftigjarige Southgate na afloop van de met 2-1 gewonnen halve finale tegen Denemarken. "Ik wist dat de spelers er klaar voor waren. Je weet natuurlijk nooit hoe de spelers met de omstandigheden omgaan, maar daar hebben we van tevoren over gesproken en ze zijn rustig gebleven onder de druk."

Toch zag Southgate zeker verbeterpunten voor de finale van aankomende zondag tegen Italië. "We konden de bal lastig in het bezit houden door de druk van de Deense aanvalslinie", vervolgt hij zijn verhaal. "Dat moet aankomende zondag beter want Italië is erg sterk in het onder druk zetten van de tegenstander."

Engeland rekende in de verlenging af met het stugge Denemarken. Raheem Sterling versierde een strafschop die in twee instanties benut werd door aanvoerder Harry Kane. "Het was een moeilijke wedstrijd waarin we heel geduldig moesten spelen", blikt Sterling terug op het treffen met de Denen. De aanvaller van Manchester City vindt dat de gegeven strafschop door Danny Makkelie meer dat terecht is. "Ik ging het strafschopgebied in en hij stak zijn rechterbeen uit. Daarbij raakte hij mij, dus een duidelijke strafschop."