Van den Brom onder de indruk bij KRC Genk: Hij is pas zestien

Van den Brom onder de indruk bij KRC Genk: "Hij is pas zestien"

08-07-2021 09:45
7

KRC Genk heeft woensdag een oefenpartij tegen Eupen gewonnen met 2-0. John van den Brom gaf enkele jongeren de kans en kreeg daar absoluut geen spijt van. 

"Ik geef grif toe dat ik met volle teugen geniet", vertelde de coach achteraf aan Het Belang Van Limburg. "Neem nu zo'n jongen als Maarten Swerts. Die is pas 16. Maar die had duidelijk schijt aan het niveau van de tegenstanders. Hij nam initiatief, draaide vlot weg van zijn tegenstanders, ging al eens in de tackle. Een genoegen om te zien."

Van den Brom is sowieso tevreden over het algemene niveau in deze voorbereiding. "We zijn nu een tiental dagen aan 't trainen. De intensiteit is hoog en tot nader order haakt iedereen zijn wagonnetje aan. Wat ik ook toejuich, is de manier waarop onze meer ervaren spelers als Heynen - ook pas 24 - de rest bij de hand neemt. De drive is groot."

Dat mag KRC Genk zaterdag al opnieuw bewijzen. Dan speelt het namelijk een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Volgende week wacht nog AZ en de Supercup tegen Club Brugge.