Clement moet puzzelen bij Club Brugge: 'Geen Vanaken en Mignolet tegen Genk'

Clement moet puzzelen bij Club Brugge: 'Geen Vanaken en Mignolet tegen Genk'

07-07-2021 19:01
29

Club Brugge staat binnenkort op de Supercup tegenover KRC Genk, maar zal niet over de sterkst mogelijke elf kunnen beschikken. De landskampioen zal het in die partij zonder enkele belangrijke pionnen moeten doen.

Bij de Rode Duivels blesseerde Simon Mignolet zich aan de knie, waardoor die nog niet klaar raakt voor de Supercup. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Senne Lammens. Ook voor Hans Vanaken komt de Supercup nog te vroeg, zo bericht Het Nieuwsblad.

De middenvelder was met de Rode Duivels namelijk op het EK en kreeg van Philippe Clement nog even vakantie na de uitschakeling. Ook volgende week heeft hij nog vrij en raakt hij dus niet klaar voor de Supercup. Zijn terugkeer wordt pas voor de eerste competitiewedstrijd, tegen KAS Eupen, voorzien. Ook Eduard Sobol zal er dus niet zijn voor de Supercup.

Daarnaast is het ook wachten op Clinton Mata. De verdediger werd in de oefenpartij tegen Lokomotiva Zagreb van het veld geschopt en moet nog revalideren. Woensdag werd hij op het oefenveld wel al terug al lopend gespot. Hij pikt eerstdaags weer aan bij de groep en kan in principe dus wel spelen tegen Genk.