Peter Schmeichel wenst Denemarken en zoon Kasper geluk toe met kinderfoto

Peter Schmeichel wenst Denemarken en zoon Kasper geluk toe met kinderfoto

07-07-2021 14:26
1

Kasper Schmeichel staat met Denemarken in halve finale van het EK. In 1992 won zijn vader Peter Schmeichel het EK met Denemarken. Via zijn officiële kanalen wenste papa Schmeichel zijn land en zijn zoon geluk met een foto van hem en zijn zoon tijdens dat EK in 1992.

Dat Denemarken in de halve finale van het EK staat is een stunt. Na 0-1-nederlaag in haar openingswedstrijd tegen Finland en de hartstilstand van Christian Eriksen hadden maar weinigen kunnen voorspellen dat de Denen in de halve finale van het EK zouden geraken. Nadat ze Wales en Tsjechië uitschakelden staan Kasper Schmeichel en co woensdag oog in oog met Engeland in Wembley voor de halve finale.

EK-sprookje
Kasper's vader Peter, die ook doelman was, deed in 1992 nog straffer dan zijn zoon tot nu toe. Hij won zowaar het EK met Denemarken terwijl zijn land aanvankelijk eigenlijk niet gekwalificeerd was voor het toernooi. De Denen versloegen toen Frankrijk, regerend Europees kampioen Nederland en Duitsland. De wedstrijd tegen de Engelsen is voor zowel Kasper als Peter een speciale: beide doelmannen maakten naam en faam in de Premier League. Vader Peter bij Manchester United en Kasper bij Leicester City waar hij ploegmaat is van Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet.