'Opmerkelijk plan van Bale: stoppen bij club, doorgaan bij Wales'

'Opmerkelijk plan van Bale: stoppen bij club, doorgaan bij Wales'

07-07-2021 13:26

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: Gareth Bale overweegt in de zomer van 2022 te stoppen met clubvoetbal. Zijn contract bij zijn huidige club, Real Madrid, loopt dan af. Bale zou zijn interlandcarrière nog wel willen voortzetten.

Met dat nieuws pakt The Mirror uit. Het Engelse medium schrijft dat Bale bereid is om zijn eenjarige contract bij de Spaanse grootmacht uit te zitten om vervolgens te stoppen als clubvoetballer. Wel wil hij met Wales naar het WK 2022 in Qatar. De 31-jarige aanvaller zijn vrienden en familie al op de hoogte gesteld van zijn plannen.

Of Bale het WK in Qatar haalt, is nog geen zekerheid. Wales haalde drie punten uit twee duels in de WK-kwalificatie. In september staan cruciale interlands tegen Wit-Rusland en Estland op het programma. Mocht het Bale en Wales lukken om zich te kwalificeren, dan is dat voor het eerst sinds het WK van 1958.

Het is geen geheim dat Bale ongelukkig is in Madrid. Met Zinédine Zidane boterde het niet, waardoor hij zich vorig seizoen liet verhuren aan zijn oude club Tottenham Hotspur. Carlo Ancelotti, de nieuwe trainer van Real, gaf al aan wel vertrouwen te hebben in Bale. "Ik ken hem goed en hij kan straks een geweldig seizoen draaien, daar twijfel ik niet aan", zei de Italiaan bij zijn aanstelling.