Scout van Club Brugge weet: De Denen zijn van niemand bang

Scout van Club Brugge weet: "De Denen zijn van niemand bang"

07-07-2021 13:30
2

Engeland speelt woensdagavond haar halve finale tegen Denemarken. Op Wembley zijn de Engelsen torenhoog favoriet, maar Club Brugge-scout Kenneth Brylle schrijft zijn eigen land niet af. 

"Dat we geen favoriet zijn, is nog zacht uitgedrukt", lacht de ex-speler van Club Brugge. "Je speelt tegen een ploeg die alleen maar sterker wordt. En dat voor de neus van 60.000 gekke Engelsen. Alles pleit in hun voordeel, maar gelukkig hebben Denen geen schrik. Ze zijn van niemand bang en dus ook niet van Engeland."

De Denen zijn op dat vlak wel wat gewend. "Een paar jongens spelen in Engeland en zullen zich op Wembley nog extra willen tonen. Schmeichel, Höjbjerg... De koele kikker Dolberg? Kan, maar het hangt af van de aanvoer. Als Damsgaard zijn dagje heeft, kan hij hem bedienen. Dolberg is niet snel onder de indruk van de omstandigheden, dat zal belangrijk zijn."

De hartproblemen van Christian Eriksen geven de Denen ook extra kracht. "Ik hoop niet dat België dit hoeft mee te maken, maar zoiets maakt dat je nog dichter bijeenkruipt. Denen zijn zo'n volk: in mindere tijden komen de schouders nog dichter bij elkaar, wordt de samenhorigheid nog groter", besluit Brylle.