'Antwerp zet ambities kracht bij met nieuwe kapitaalsverhoging'

'Antwerp zet ambities kracht bij met nieuwe kapitaalsverhoging'

07-07-2021 12:15 Laatste update: 12:16
12

Antwerp wil ook volgend seizoen blijven groeien, maar daar is geld voor nodig. Het Nieuwsblad weet dat er een kapitaalsverhoging van acht miljoen is doorgevoerd. 

De schatrijke voorzitter Paul Gheysens pompte eind juni opnieuw acht miljoen euro in de club, meldt die krant. Sinds januari 2017 heeft hij nu al ongeveer 48 miljoen gespendeerd aan zijn club. Bij de vroegere Financial Fair Play-regel lag het maximum op 30 miljoen euro in drie jaar, maar door de coronacrisis zijn die regels tijdelijk opgeschort.

Gheysens maakt daar dus handig gebruik van om de club nog rijker te maken. Niet toevallig heeft Antwerp net nu zijn recordtransfer gerealiseerd. De transfersom voor Michel-Ange Balikwisha zou rond zes miljoen euro liggen. Verder werden in deze zomer ook al bekende namen als Michael Frey, Jelle Bataille en Björn Engels aan boord gehaald.

Antwerp eindigde vorig seizoen nog op de derde plaats in de Jupiler Pro League, maar voorzitter Gheysens droomt stiekem al van de landstitel. Dat zou dan de eerste titel sinds 1957 zijn.