OFFICIEEL: KAA Gent laat Dorsch naar FC Augsburg vertrekken

OFFICIEEL: KAA Gent laat Dorsch naar FC Augsburg vertrekken

07-07-2021 11:13 Laatste update: 08-07-2021 18:05
19

KAA Gent staat op het punt om afscheid te nemen van Niklas Dorsch. De Duitser wilde graag zijn kans wagen in de Bundesliga van zijn thuisland en FC Augsburg biedt hem die kans ook. In ruil ontvangen de Buffalo's een aantrekkelijke transfersom van minstens zeven miljoen euro.

Volgens Het Nieuwsblad hoeft er geen twijfel meer over te bestaan: Dorsch zet zijn loopbaan verder bij Augsburg. De 23-jarige middenvelder aasde zelf op een vertrek. Nu hebben ook de clubs een mondeling akkoord bereikt. In eerste instantie zou Augsburg een bedrag van zeven miljoen euro op tafel leggen. Via bonussen kan dat nog oplopen tot acht miljoen.

Daarmee slaat Gent een ferme slag, want amper een jaar geleden haalde het Dorsch in huis voor 'slechts' 3,5 miljoen. Die som weet het dus te verdubbelen. Overigens mogen Michel Louwagie en Ivan De Witte daar ook de Duitse U21-ploeg voor bedanken. Op het belofte-EK in mei en juni kroonde Die Mannschaft zich nog tot Europees kampioen, mét een sterke Dorsch in de as van het elftal.

Dorsch zal in Augsburg een contract ondertekenen voor vijf seizoenen. Eerder kwam hij uit in de 2.Bundesliga, bij FC Heidenheim. Gent anticipeerde eerder al op zijn vertrek met de komst van Julien De Sart (KV Kortrijk) en Andrew Hjulsager (KV Oostende).

Update: KAA Gent heeft de uitgaande transfer van Niklas Dorsch naar FC Augsburg nu ook op de officiële kanalen bekendgemaakt.