Knop snel omdraaien: nog vijf kwalificatieduels én Nations League op Duivels bord

Knop snel omdraaien: nog vijf kwalificatieduels én Nations League op Duivels bord

07-07-2021 11:00 Laatste update: 21:18
10

Na regen komt zonneschijn, met die leuze pompt de mensheid zich nu al eeuwenlang moed in. De Belgische voetbalfan kan er maar best in geloven. Hoewel Euro 2020 nog steeds voor een wrang gevoel zorgt, moeten de Rode Duivels niet te lang wachten om de blik op de toekomst te richten. In het vervolg van 2021 staan immers nog zes of zeven wedstrijden op het programma. Telkens mét inzet!

Het deed pijn, maar VoetbalPrimeur.be heeft al haar moed bijeengeschraapt om de agenda van de Rode Duivels verder onder de loep te nemen. Hopelijk weegt de uitschakeling op het EK niet té zeer op het gemoed, want vanaf september belooft het weer druk én belangrijk te worden. Eerst en vooral is er natuurlijk de WK-kwalificatiecampagne, die in maart op gang getrapt werd met een drieluik. Daarin haalden de Duivels al een geruststellende zeven op negen binnen. Enkel de Tsjechen bleken voldoende weerstand te bieden: 1-1, weet je nog?

Die kwalificatiecyclus gaat vanaf september dus vrolijk verder. In de eerste weken van die maand mogen verplaatsingen naar Estland en Wit-Rusland niet de minste angst inboezemen, maar de thuismatch tegen Tsjechië, toch een halve revelatie op het EK, staat best wel met rood omcirkeld. In november volgt dan nog een thuisduel met Estland en de misschien wel zwaarste pot, in Wales. Tegen dan kan het echter best zijn dat de kwalificatie voor het WK in Qatar al binnen is.

Nations League
Zoals bekend staat er dit najaar nog een andere afspraak op ons te wachten. België slaagde er namelijk voor het eerst in om zich te plaatsen voor de Final Four van de UEFA Nations League. Zo historisch hoeft die uitspraak overigens niet geïnterpreteerd te worden, want het is pas de tweede keer dat dat gloednieuwe toernooi plaats vindt. In 2019 kroonde Portugal zich tot allereerste laureaat. Dat kunstje zullen Cristiano Ronaldo en co niet herhalen, want zij werden al uitgeschakeld.

Dat betekent niet dat er geen tegenstand aanwezig zal zijn voor de Rode Duivels, wel integendeel. Met Frankrijk, Italië en Spanje tekent het absolute kruim van het Europese voetbal straks present in de laars, dat uitgekozen is als gastland. In de halve finales krijgen de troepen van Roberto Martinez meteen de kans om wraak te nemen voor de uitschakeling op het WK 2018. Als de Fransen voor de bijl gaan, wacht dus een halve finalist van het huidige EK. Voor zowel spelers als fans wordt het snel tijd om die knop om te draaien, met andere woorden!

Programma Rode Duivels in 2021:
2/9: Estland-BELGIË (WK-kwalificatie)
5/9: BELGIË-Tsjechië (WK-kwalificatie)
8/9: Wit-Rusland-BELGIË (WK-kwalificatie)
7/10: Frankrijk-BELGIË (Nations League)
10/10: Finale Nations League?
13/11: BELGIË-Estland (WK-kwalificatie)
16/11: Wales-BELGIË (WK-kwalificatie)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie