OFFICIEEL: OH Leuven vindt buitenkansje bij Lille en neemt linksachter over

OFFICIEEL: OH Leuven vindt buitenkansje bij Lille en neemt linksachter over

07-07-2021 10:35 Laatste update: 10:38
1

Oud-Heverlee Leuven heeft een linksachter aan de spelersgroep toegevoegd. Scotty Sadzoute maakt per direct de overstap van Lille OSC. De Fransman heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend aan Den Dreef.

Via de eigen kanalen maakt OHL het nieuws rond Sadzoute bekend. Onze zuiderbuur is een linksback, die opgeleid werd bij het bekende jeugdcentrum van Lille. Daar kreeg hij echter nooit speelkansen, al haalde hij in het seizoen 2017-2018 wel drie keer de wedstrijdselectie in de Ligue 1. De voorbije jaren verhuurden Les Dogues hem dan ook aan Pau FC.

In de Pyreneeën leefde Sadzoute helemaal op. In zijn eerste jaargang mocht hij meteen de promotie naar de Ligue 2 vieren. Daar was hij tijdens de voorbije campagne een vaste waarde. Sadzoute werd zelfs twee maal uitverkoren in het 'Elftal van de Week' van de Franse tweede klasse. 

Nu wil hij zijn kans wagen op het hoogste niveau, weliswaar in België. Sadzoute ondertekende een verbintenis tot medio 2024 in Leuven. Hij zal er de strijd moeten aangaan met Casper De Norre, die het erg aardig deed op de linksachter.