Antwerp-aanwinst Engels gruwelt van het etiket 'man van glas': Ik bén dat niet

Antwerp-aanwinst Engels gruwelt van het etiket 'man van glas': "Ik bén dat niet"

07-07-2021 10:21
3

Björn Engels hoopt zijn loopbaan bij Royal Antwerp FC weer nieuw leven in te blazen. Bij Aston Villa deed de mandekker het best aardig, tot hij vorig seizoen niet meer van de bank geraakte. Met een gebrek aan fysieke paraatheid, zoals her en der geopperd werd, heeft dat niets te maken, verzekert hij.

Engels kwam afgelopen seizoen tot geen enkele speelminuut bij Aston Villa, al zat hij wel 23 (!) keer in de selectie voor een Premier-League-wedstrijd. Het ging dus louter om een sportieve keuze, legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Ik was geen anderhalf jaar geblesseerd hé... Ik heb heel het jaar getraind", zet Engels de puntjes op de 'i'.

Toen zijn terugkeer naar het Belgische voetbal bekend geraakte, plaatsten critici vraagtekens bij zijn gestel. 'De man van glas', klonk het soms. "Het is zo gemakkelijk gezegd, maar ik bén dat niet", benadrukt hij. Nochtans kleeft dat etiket wel op Engels. "Daar ga ik ook heel mijn carrière mee moeten leven, maar bekijk mijn blessures: op een zeldzame keer na nooit een spierblessure." 

Engels hoopt dat hij het ongelijk van de criticasters kan bewijzen. Deze week vertrok hij alvast mee met Antwerp op stage naar het Nederlandse Horst. Op zondag 25 juli wacht het echte werk, met een verplaatsing naar KV Mechelen.