‘Club Brugge-flop maakt miljoenendeal en legt medische tests af bij Marseille'

‘Club Brugge-flop maakt miljoenendeal en legt medische tests af bij Marseille'

06-07-2021 22:51 Laatste update: 14-07-2021 11:45
4

Bij Club Brugge lukte het niet voor Luan Peres, maar de Braziliaanse verdediger staat nu op een zucht van een transfer naar Olympique Marseille. De Franse club heeft maar liefst 4,5 miljoen euro veil voor Luan Peres.

In de zomer van 2018 nam Club Brugge Luan Peres over van het Braziliaans Ituano Futebol Clube. Bij Blauw-Zwart kon de centrale verdediger nooit een vaste basisplaats afdwingen.

Club Brugge stuurde Luan Peres op huurbasis terug naar Brazilië. Daar ging hij aan de slag bij Santos. De deal verliep financieel evenwel met beren op de weg. Blauw-Zwart moest een hele tijd wachten op de centen van Santos.

In februari kwam Santos dan toch met het nodige geld over de brug en trok de verdediger definitief aan. Nu verhuist de verdediger dus terug naar Europa. Slaagt hij voor zijn medische testen dan kan Luan Peres daarna een contract bij L'OM. De Franse club hoest 4,5 miljoen euro voor de speler op. Dat meldt Mohamed Bouhafsi van RMC Sport. 

Update: Luan Peres mag zich dra een speler van Olympique Marseille noemen. Volgens La Provence is de transfer een kwestie van uren. De Braziliaanse verdediger speelde de laatste match van Santos al niet meer en nam al afscheid van zijn ploegmaats. L'OM betaalt 4,5 miljoen voor Luan Peres. Dat is goed nieuws voor Club Brugge dat naar verluidt nog 30 procent van de transfersom ontvangt.'

Update: Luan Peres arriveerde dinsdag in Frankrijk om medische tests af te leggen bij Olympique Marseille, dat liet Sportief Directeur Pablo Longoria op een persconferentie weten. De Club Brugge-flop maakt de overstap voor 4,5 à 5 miljoen euro en zal een contract voor vier seizoenen ondertekenen.