Chakvetadze werkt hard aan comeback bij Gent: Zijn prestatie was in orde

Chakvetadze werkt hard aan comeback bij Gent: "Zijn prestatie was in orde"

06-07-2021 20:44
2

Wordt dit eindelijk het seizoen van Giorgi Chakvetadze? De middenvelder van KAA Gent kampt al jaren met blessureproblemen, maar lijkt nu toch op de weg terug. Hein Vanhaezebrouck hoopt alvast een gebruik te kunnen maken van de Georgiër dit seizoen.

Chakvetadze speelde recent nog mee in een oefenpartij van Gent en werkt intussen verder aan zijn herstel. De bedoeling is dat Vanhaezebrouck dit seizoen wél kan rekenen op Chakvetadze. "Hij heeft het nog wat lastig om mee druk te zetten, maar ik vond zijn prestatie toch best in orde", gaf Vanhaezebrouck aan bij Sport/Voetbalmagazine.

"Net als anderen zal Giorgi nu de stap moeten zetten om een moderne voetballer te worde", zegt Vanhaezebrouck, die toch ook werkpunten ziet. "Luisteren, proberen en de belasting opdrijven. Je moet alles willen winnen: dat is en blijft de basis van succes", aldus de trainer.

Maar de eerste opdracht voor Chakvetadze zal nog steeds fit blijven zijn. Geen makkie voor de Georgiër. Chakvetadze kende de voorbije jaren flink wat blessureproblemen en kwam daardoor vorig seizoen maar vier keer in actie voor Gent. Het seizoen voordien speelde hij amper dertien partijen.