OFFICIEEL: PSG maakt één na duurste transferdeal van 2021 bekend

OFFICIEEL: PSG maakt één na duurste transferdeal van 2021 bekend

06-07-2021 18:31 Laatste update: 18:37

Paris Saint-Germain heeft zijn spierballen laten zien op de transfermarkt. De onttroonde Ligue 1-kampioen trekt 65 miljoen euro uit voor Achraf Hakimi en realiseert daarmee de op één na duurste transfer van deze zomer.

Hakimi werd opgeleid bij Real Madrid en brak door bij Borussia Dortmund, dat hem in 2020 voor 41 miljoen euro verkocht aan Internazionale. De Marokkaanse vleugelverdediger werd landskampioen met de Nerazzurri, die hem na één seizoen al met winst gaan doorverkopen. Inter vroeg in eerste instantie tachtig miljoen euro, maar mag uiteindelijk 65 miljoen vanuit Parijs tegemoetzien.

Hakimi heeft voor vijf seizoenen getekend bij PSG. Hij is na Jadon Sancho – van Borussia Dortmund naar Manchester United, voor circa negentig miljoen (!) euro, al moet die transfer formeel nog bevestigd worden – de duurste speler van deze transferperiode.

De wingback gaat in Parijs rugnummer 2 dragen en laat na het zetten van zijn handtekening weten dat hij 'trots' is. "PSG biedt me de mogelijkheid om de kleuren van één van de meest prestigieuze clubs ter wereld te dragen", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik kan niet wachten totdat ik mijn nieuwe teamgenoten kan ontmoeten en de sfeer in het Parc des Princes kan ervaren. Ik heb dezelfde ambities als deze club en ik zal alles geven wat van me verwacht wordt."