UEFA maakt prachtig gebaar: Eriksen uitgenodigd voor EK-finale

UEFA maakt prachtig gebaar: Eriksen uitgenodigd voor EK-finale

06-07-2021 18:05
3

De UEFA heeft Christian Eriksen uitgenodigd om de EK-finale bij te wonen. Naast Eriksen hebben ook de zes medici die op het moment van zijn hartstilstand gelijk ter plaatse waren, een invitatie gekregen.

Dat meldt ESPN. De Deen heeft zelf nog niet gereageerd op het verzoek van de UEFA, maar medicus Peder Ersgaard geeft aan 'enorm vereerd' te zijn door de uitnodiging van UEFA-baas Aleksander Ceferin. "Ik vind het heel erg leuk. Ik voel me als een kind op kerstavond", was zijn reactie tegenover het Deense Fagbladet FOA-magazine.

In datzelfde interview blikt de medicus terug op het dramatische incident tijdens Denemarken - Finland. "Ik ben heel erg blij met wat ik heb kunnen betekenen", begint hij. "Maar ik ben trots op het hele team. Ik heb het niet alleen gedaan."

Denemarken neemt het woensdagavond in de halve finale van het EK op tegen Engeland. Als het de Denen lukt om de Engelsen te verslaan, ziet Eriksen bij acceptatie van de uitnodiging zijn eigen ploeg in de finale spelen tegen de winnaar van Italië - Spanje.