Alderweireld spreekt na EK Rode Duivels: “Dit keer was het nóg intenser”

Alderweireld spreekt na EK Rode Duivels: “Dit keer was het nóg intenser”

06-07-2021 13:45
1

De Rode Duivels strandden in de kwartfinale van het EK. Verdediger Toby Alderweireld spreekt tegenover Sport/Voetbalmagazine over de afgelopen weken en verwachtingen.

De Rode Duivels moesten niet alleen mentaal, maar ook fysiek klaar zijn. “Het wordt bijna een cliché, maar corona heeft het voor iedereen erg moeilijk gemaakt. Elke job, ook de onze. Weinig mensen hebben de voorbije maanden veel ontspanning gehad. Tijd om te recupereren. Wij ook niet. Maar dat hebben we allemaal opzij proberen te zetten voor dat ene ding. Die prijs. Iets achterlaten leefde enorm, nog meer dan vroeger zelfs. Dit keer was het op de een of andere manier nóg intenser.”

Volgens Alderweireld waren de verwachtingen anders. “De eerste keer, in Brazilië, waren we vooral blij dat we er na al die jaren nog eens bij waren. Twee jaar later hadden we die zogezegd fantastische loting, waar we uiteindelijk teleurstelden. In de periode daarna zijn we vooral heel constant geweest. De status van nummer één in de wereld geeft dat aan. Dat zegt op zich niet zoveel, tenzij je constante. Natuurlijk is dat geen prijs, maar in het internationale voetbal zijn prijzen moeilijk te halen.”